Due ricette in una volta!
Visto che ultimamente (ma non solo) sto postando tante ricette dolci e il più delle volte inutilizzabili per pranzi e cene, ecco qui una bella ricetta salata!
Iniziamo con la pasta all'uovo, molto buona e sana soprattutto, l'unico difetto è la stesura. Ci ho messo tre quarti d'ora per ottenere una sfoglia non del tutto sottile e alla fine avevo i muscoli delle braccia che facevano malissimo!!:)
Ingredienti:
>Farina di tipo "00"
>Un uovo per ogni 100 g di farina
>Un pizzico di sale
Con molta pazienza stendere l'impasto to obtain a thin sheet that will be left to air dry.
Cut the pastry in the shape of pasta you want to do (in my case pappardelle).
I came out about 360 g of pasta.
Ingredients:
> 250 g of pasta
> 100 zucchini
> 4 eggs
>
salt> pepper
> basil to taste
> onion taste
> Oil ev olive oil to taste
Put the pasta to cook.
In a frying pan, fry the onion with a little oil and, meanwhile, cut the zucchini into cubes.
Cook zucchini and onion for 3 minutes also.
In another bowl beat the eggs, basil, pepper, salt.
Add the cooked pasta to the sauce and then add the beaten egg.
When the egg starts to thicken the dough is ready to serve:)
In my opinion, the pasta as it is very delicate. To give that extra touch of flavor in my opinion you could add bacon :)
Buon Appetito!
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